Lars van der Putten: “Obesitas is echt een groot probleem”

Lars van der Putten is pas 19 jaar oud, maar de HAN-student zit boordevol ambitie. Over een aantal jaar wil hij met zijn sportbedrijf impact maken op de levensstijl van mensen. Hij wil voornamelijk mensen met obesitas helpen aan een gezondere levensstijl. Zijn verhaal.

Sportfanaat pur sang

Het was eigenlijk al vanaf jongs af aan duidelijk dat de inwoner uit Wadenooijen ‘iets’ met sport ging doen. Hij karate op redelijk niveau bij Ries van Toorn en trapte ook nog tegen een bal bij R.K.T.V.C. en vv Wadenooijen, maar door een hardnekkige kruisbandblessure werd hij gedwongen om te stoppen. Bij de pakken neerzitten ging hij allerminst. Door fysiotherapie kwam hij in aanraking met zijn passie van vandaag de dag: fitness.

“Ik wil over een paar jaar veel personal training gaan geven in Europa en wereldwijd. Ik wil de beste van de wereld in mijn vakgebied worden. Ik zou een soort van levensstijlorganisatie willen met een personal trainer, ergotherapeut en een fysiotherapeut. Eigenlijk heb je dan bij mij alles in één”, droomt hij hardop.

Obesitas

“Meer dan de helft van de inwoners in Tiel heeft obesitas en dat is eigenlijk best zorgwekkend”, concludeert de fitnessfanaat. “Ik wil graag mensen met obesitas in beweging brengen, omdat het goed is voor mensen om te bewegen.”

Maar hoe komt de personal trainer, buiten zijn studie, aan informatie? “Ik pas eigenlijk alleen maar wetenschappelijke methoden toe in de praktijk. Regelmatig lees ik boeken om meer informatie te verzamelen, die ik uiteindelijk in de praktijk kan toepassen.”

Slapende leden

“Sportscholen verdienen het meest aan slapende leden. Mocht ik later een eigen sportschool hebben, dan zou ik dat niet willen. Ik wil de mensen met obesitas  bijvoorbeeld écht een ander traject geven. Mensen met obesitas voelen zich niet altijd prettig in dezelfde ruimte met mensen met een perfect figuur. Ik zou er daarom ook altijd voor kiezen om mensen met obesitas een andere ruimte te sporten, want dan kunnen ze daar op hun gemak bewegen. Ze moeten zich voornamelijk op hun gemak bij mij voelen.” 

Ben jij benieuwd naar het hele verhaal van Lars? Luister hieronder naar onze podcast.

Deel dit artikel