Het huishoudboekje van Christa (24): “Ik wil op mijn 50ste met pensioen”

Christa (24) deelt haar salaris, spaarsaldo en maandelijkse uitgaven. Haar grote doel? Op haar 50ste met pensioen.

Je gaf aan dat je op je 50ste met pensioen wil. Waar komt die drijf vandaan?

“Op mijn 21ste ben ik gaan werken als fysiotherapeut. Ik merkte al snel dat ik maandelijks behoorlijk kon sparen en dat gaf mij rust in mijn hoofd. Inmiddels heb ik ongeveer 30.000 euro op mijn spaarrekening staan.”

Wat een mooi spaarbedrag al voor jouw leeftijd. Leef je zo zuinig of verdien je erg goed?

“Het is eigenlijk een combinatie van beide. Ik heb gezien mijn ervaring al een best mooi salaris. Wel kies ik ervoor om minimalistisch te leven. Ik doe boodschappen aan het eind van de dag, zodat artikelen zijn afgeprijsd. Ik ga ook met mijn fiets naar mijn werk, waardoor ik geen auto nodig heb.”

Recentelijk maakten hardloopvrienden Tim Bolink en Jasper Boot een podcast over de FIRE-methode.

Waarom wil je per se op je 50ste stoppen met werken?

“Ik wil dan kunnen genieten van het leven. Het is een gegeven dat bedrijven minder snel ‘oudere’ mensen aannemen. Tegen die tijd wil ik niet meer de druk voelen om te moeten werken.”

Hoe ben je ooit op het idee gekomen om eerder te willen stoppen met werken?

“Op mijn 18e las ik al veel artikelen over de FIRE-methode. Deze methode, waar jullie recentelijk ook over schreven, vind ik zeer interessant. Buiten het financiële aspect om kritisch te kijken naar je uitgaven, is het ook nog eens heel goed voor het milieu.”

Hoeveel zet je maandelijks opzij?

“Ik spaar ongeveer 1200 euro per maand, waarvan ik elke maand 600 euro naar mijn beleggingsrekening overmaak.”

Hoe ziet jouw maandelijkse uitgave eruit? Elke week ondervragen wij iemand anders. Interviews vinden altijd telefonisch plaats. De geïnterviewde krijgt een niet echte naam, zodat wij de privacy van de desbetreffende persoon kunnen waarborgen. Wil jij zelf meedoen? Mail redactie@stelletjebazen.nl

Foto: Pixabay (rechtenvrij)

Deel dit artikel