Het huishoudboekje van Tatjana (29): “Ik spaar 800 euro per maand”

Tatjana (29) deelt haar salaris, spaarsaldo en maandelijkse uitgaven. Ze vertelt ook waarom het haar lukt om 800 euro te sparen.

Het huishoudboekje van Tatjana

Tatjana is in het dagelijks leven fulltime software developer. Ze verdient ongeveer 3200 euro netto per maand, waarvan ze 800 euro spaart en ze heeft 30 vakantiedagen per jaar. Onderaan het artikel vind je haar volledige inkomen, uitgaven en spaarsaldo.

Je spaart flink zeg! Hoe komt dat?

“Mijn vaste lasten zijn vrij laag. Ik heb op mijn 22ste, toen ik het huis verliet, een schenking van 100.000 euro gehad op mijn huis. De hypotheek is onder de 100.000 euro, waardoor ik flink kan sparen.”

Wat wil je mensen, die niet veel kunnen sparen, meegeven?

“Blijf lang bij je ouders wonen, haha! Ik ging na mijn studie pas op mezelf wonen. Hierdoor heb ik geen studieschuld opgebouwd en had ik gelijk een goede start. Het lijkt mij heel naar om met een flinke studieschuld aan je carrière te beginnen.”

Regelmatig maken hardloopvrienden Tim Bolink, Jasper Boot en Roel Wijmenga een podcast over belangrijke zaken in het leven. In de nieuwste podcasten bespreken ze de FIRE-methode.

Ben je voor iets aan het sparen?

“Ik hoop over een aantal jaar mijn hypotheek volledig te hebben afgelost. Sinds kort heb ik een vriend, maar hij woont nog niet bij mij. Hij werkt ook als software ontwikkelaar. Ik hoop dan over een kleine tien jaar geen hypotheek meer te hebben.”

Waar kunnen mensen het meeste geld op besparen?

“Abonnementen. Heel veel mensen hebben kleine abonnementen en dat tikt aan. Ik heb maar tien abonnementen en ik heb ze nog allemaal nodig ook.”

Heeft het sparen altijd al in je gezeten?

“Ja, want ik werk al sinds mijn vijftiende levensjaar. Ik merkte al snel dat geld mij de vrijheid gaf om keuzes te maken die ik wilde. Het gaf mij bovendien ook rust in mijn hoofd, want het is altijd fijn om geld te hebben.”

Hoe ziet jouw maandelijkse uitgave eruit? Elke week ondervragen wij iemand anders. Interviews vinden altijd telefonisch plaats. De geïnterviewde krijgt een niet echte naam, zodat wij de privacy van de desbetreffende persoon kunnen waarborgen. Wil jij zelf meedoen? Mail redactie@stelletjebazen.nl

Foto: Pixabay (rechtenvrij)

Deel dit artikel