Dennis Egging: “De eerste drie jaar vallen vooral samen met investeren en kosten maken”

Dennis Egging (27) begon samen met studievriend Leon Achterhes een aantal jaar geleden origineletelefoonhoesjes.nl. De Hillegommer vertelt openhartig zijn verhaal over ondernemerschap, investeren en over zijn dromen waarmaken.

In 2016 begon je samen met Leon Achterhes orgineletelefoonhoesjes.nl. Hoe is dit idee ontstaan?

Samen aan de HVA hebben Leon en ik de studie Management, Economie en Recht gevolgd. Tijdens een zogeheten ‘Beroepsoriëntatieweek’ werd een workshop gegeven door twee ondernemers over hun verkoop van onderbroeken. De hele zolder van die jongens lag vol met artikelen en de verkoop liep als een trein. Hierdoor keken Leon en ik elkaar aan met het idee dat zo’n dergelijk concept toch wel gaaf zou zijn om in de toekomst te realiseren. Een tijdje na afronding van onze studie kwam tijdens een onderling gesprek het ondernemen aan bod. Hierin werd duidelijk dat zowel Leon als ik interesse hadden voor het opzetten van een bedrijf. Vandaar dat wij een paar maanden hebben uitgetrokken om ideeën op te doen en uiteindelijk vond het gesprek bij de Kamer van Koophandel in juli 2016 plaats. Dit was de officiële start van Origineletelefoonhoesjes.nl.”

Een groot gedeelte van de start-ups valt binnen 3 jaar om, maar bij jullie is dat niet het geval. Wat is jullie geheim?

“Waar de start van een bedrijf verheugd nieuws is, is het nog waardevoller om een platform te creëren om te groeien als bedrijf. De eerste drie jaar vallen vooral samen met investeren en kosten maken. Hierdoor is het vooral veel tijd, energie en geld investeren in de groei van het bedrijf en zijn de opbrengsten in deze periode nihil. Het is bijvoorbeeld een utopie om te denken dat het eerste jaar rendabel kan zijn en dat het mogelijk is om een maandelijks salaris te verdienen. Het is dus vooral een kwestie van routine-taken uitvoeren, veel geven en weinig nemen. Het grote voordeel daarbij is dat ik een vervolgstudie volgde, bij mijn ouders woonde en wat spaargeld achter de hand had. Hierdoor kon ik mijn studie betalen en was een salaris vanuit de website geen absolute must. Leon had daarnaast een baan om alle lasten te dekken en droeg in zijn vrije uren bij aan de groei van het bedrijf. Als gevolg hiervan was het mogelijk om wekelijks veel tijd in het bedrijf te stoppen, al het verdiende geld van de website te herinvesteren en in alle rust stappen te zetten. Het was bij Origineletelefoonhoesjes.nl dus van groot belang om het bedrijf in de beginjaren te ontzien van uitbetalingen en veel tijd te investeren om te blijven groeien.”

Regelmatig maken hardloopvrienden Roel Wijmenga, Tim Bolink en Jasper Boot een podcast over belangrijke én onbelangrijke zaken.

Wat is jullie propositie in de markt?

“Met de naam Origineletelefoonhoesjes.nl hebben wij bewust voor de verkoop van telefoonhoesjes met een uniek karakter gekozen. Tegenwoordig wil eenieder zich personaliseren met bijvoorbeeld unieke kledingstukken en gadgets. Telefoonhoesjes passen wat ons betreft perfect in dit plaatje en daarom bieden wij een aanbod met unieke prints en materialen aan. Voorbeelden hiervan zijn dromenvanger of marmer telefoonhoesjes. Naast unieke karakters maken de voordelige prijzen het aantrekkelijk om een telefoonhoesje bij ons te kopen. Hierdoor is het bedrijf nog steeds groeiende en langzamerhand een uitdager voor de grote aanbieders op de markt. Dagelijks zullen wij tijd blijven investeren om het bedrijf marketingtechnisch beter in de markt te zetten, meer naamsbekendheid en een hogere vindbaarheid op Google te creëren. Hierbij is een dagelijkse uitbreiding van het assortiment een absolute must om zoveel mogelijk klanten met verschillende smartphones te bedienen. Alleen door keihard te blijven werken, kan het bedrijf blijven groeien en over een paar jaar in het rijtje van echte, grote aanbieders komen. Dat is iets waar wij van dromen en vol voor zullen gaan.”

Heeft het ondernemerschap altijd al in je gezeten?

“De verhalen over mensen en het opzetten van een bedrijf heb ik altijd inspirerend gevonden. Klein beginnen, hard werken en uiteindelijk een bolwerk creëren. De ondernemerschap vakken die ik daarnaast tijdens mijn studie heb gevolgd, vond ik altijd interessant en aansprekend. Destijds speelde echter niet de gedachte dat ik in 2016 een bedrijf zou beginnen en hierdoor jaren later een fulltime-job zou hebben. Het gaat dus te ver om te zeggen dat het ondernemerschap altijd in mij heeft gezeten, maar interesse en inspiratie heb ik zeker altijd gehad.”

Wil je meer weten van origineletelefoonhoesjes.nl? Klik dan op onderstaande button om naar de site te gaan.

Deel dit artikel