Eva Wennekes: “Ik heb zelf ook geworsteld met prestatiedruk”

In Nederland zijn er op dit moment 3,2 miljoen millennials. De bijna 25-jarige Eva Wennekes valt daar met haar eigen leeftijd ook onder. De druk van presteren; het lijkt voor de millennial generatie onder een extra vergrootglas te liggen, mede dankzij platforms als Instagram en Facebook. Ook Eva ondervond hier last van en besloot daar iets aan te doen. Niet alleen voor zichzelf, maar ook om andere generatiegenoten te helpen. Ze schreef een online interactief werkboek. Haar verhaal.

Door Jasper Boot

Weer gelukkig worden
Prestatiedruk; wij hebben er allemaal dagelijks mee te maken. De norm lijkt ook steeds hoger te worden. De ene millennial vertoeft dagelijks tientallen minuten op social media om te kijken wat generatiegenoten allemaal presteren. De andere millennial probeert zijn eigen plan te trekken. Maar hoe word je echt gelukkig met je leven, zonder jezelf altijd maar weer met een succesvoller iemand te vergelijken? “Deze vraag is eigenlijk ook best complex”, begint de Nijmeegse te vertellen. “Ik heb zelf ook ervaren dat ik in het verleden vaak naar anderen keek, maar ik daar niet gelukkiger van werd.”

Het is een gegeven dat veel succesvolle ondernemers een bedrijf beginnen uit een eigen probleem. Eva is daar geen uitzondering in. “Ik haal energie uit het helpen van andere mensen. Door mijn eigen ervaringen is dat ook gemakkelijker. Het is mijn missie om zoveel mogelijk millennials te helpen veerkrachtiger in het leven te staan.”

Interactief werkboek
Afgelopen vrijdag was het dan eindelijk zover; het interactieve werkboek werd op Eva’s eigen site gepubliceerd. Door middel van een 21-daags interactief werkboek wordt de millennial op de proef gesteld. “Gedurende de drie weken gaat iemand met mijn werkboek aan de slag. Ik heb er geen inzage in wat ze invullen, het is echt een reflectie voor zichzelf. Iemand kan voor, tijdens of na het werkboek een coachsessie doen. Dit kan door middel van drie verschillende pakketten: een eenmalige coachsessie, pakket van 5 coachsessies en een pakket met 10 coachsessies.”

“Hoeveel het online boek kost?”, reproduceert de onderneemster mijn vraag. “Het werkboek kost zeventien euro en vijftig cent. Er is ook een gratis proefversie beschikbaar waarin millennials kunnen kijken of het iets voor ze is.”

https://www.instagram.com/p/CDTKM-JjQKX/

Ambities
Dat Eva ambitieus is, dat wordt al snel duidelijk. “Ik ben op het VMBO begonnen, vervolgens heb ik een MBO-opleiding gedaan en ben ik doorgestroomd naar het HBO. Nu ben ik klaar om mijzelf als professional verder te ontwikkelen. Ik krijg veel energie om te werken aan mijn eigen bedrijf, ondanks dat ik pas aan de vooravond sta van het ondernemerschap en nog veel moet leren”, vervolgt de voormalige HAN-studente haar verhaal. Ik zou het al heel tof vinden als wij volgend jaar met elkaar contact hebben en dat ik duizend werkboeken heb verkocht en millennials heb geholpen om veerkrachtiger in het leven te staan.”

In de verdere toekomst hoopt ze nog een werkboek uit te brengen. “Er bestaat een mogelijkheid dat ik een fysiek boek op de markt ga brengen, maar ik ga eerst kijken hoe dit werkboek gaat lopen. Maar ik sluit echt niet uit dat dit in de toekomst gaat gebeuren. Mijn prangende vraag op dit moment is: hoe ga ik de millennial bereiken, zodat ik hem of haar kan helpen? Ik heb zelf ook geworsteld met prestatiedruk en daar wil ik mede-millennials graag mee helpen”, sluit de sympathieke onderneemster het gesprek af.

Ben je benieuwd geworden naar Eva’s bedrijf? Klik dan op onderstaande button.

Ben je benieuwd naar haar verhaal? Luister dan naar onze podcast.

Foto: Eigen archief Eva

Deel dit artikel
About the Author
Jasper is in het dagelijks leven 40 uur per week werkzaam voor IGM. In zijn schaarse vrije tijd loopt hij graag hard, leest hij ondernemersboeken en onderneemt hij. Elke vrijdag luistert de millennial naar de podcast van Jaap & Sander.