Gezocht: ondernemende vrouwen met een beetje pit

Sinds gisteren ligt de nieuwe Quote 500 in de winkel. Een prachtig exemplaar, maar toch missen wij één ding heel erg: vrouwen. Ook in 2020 loopt het aantal vrouwen met minimaal een vermogen van 95 miljoen niet over. Doen de vrouwen het dan zo slecht?

 

De parttime werkende vrouw

75% van de Nederlandse vrouwen begint direct na hun afstuderen met parttime werken. Met deze statistiek bundelen wij onderin in het Europese lijstje, die jaarlijks wordt opgesteld. Er zijn maar een paar landen binnen de Europa waarbij de vrouw nog minder wil werken dan in ons kikkerlandje. Wil de Nederlandse vrouw gewoon niet fulltime werken? Het antwoord moeten wij je helaas schuldig blijven. Gelukkig brengen de mannen het er een stuk beter van af: slechts 23% van de mannen kiest er na het afstuderen voor om parttime te werken. 

Fulltime werken loont in Nederland niet altijd

Heb je kinderen? Dan loont het in Nederland zeker niet altijd om fulltime te werken. De kinderopvang in Nederland is namelijk tamelijk hoog. Zeker als je het vergelijkt met een land zoals Zweden, waar de hardwerkende vrouw de kinderopvang ‘gewoon’ gratis krijgt. Hier ligt voor het kabinet wel een structureel probleem. In ons optiek zou het moeten lonen om fulltime te werken.

Gisteren hebben wij een podcast gemaakt over onder andere ondernemende vrouwen. Beluister de podcast hierboven.

Vrouwen presteren structureel beter dan mannen

Het is een gegeven dat vrouwen een stuk nauwkeuriger te werk gaan dan mannen tijdens hun werk. Ze hebben meer structuur, zijn daadkrachtiger en hebben minder prietpraat. Het is dan ook jammer dat vrouwen massaal parttime werken. Bovendien is hun economische waarde ten opzichte van de man minimaal. Het zou voor onze vaderlandse economie een stuk beter zijn als de Nederlandse vrouw meer zou werken. Sterker nog: als iedere vrouw in Nederland één uur per week meer zou werken, dan zouden alle tekorten in de zorg en het onderwijs worden opgelost.

Gezocht: ondernemende vrouwen

Ben jij vrouw en heb jij wel de nodige ambities? Kom jouw bazen idee pitchen! Wij bieden het bereik. Dit is helemaal kosteloos. Al kunnen wij ervoor zorgen dat er volgend jaar een nieuwe vrouw in de Quote 500 staat, dan zijn wij dik tevreden. 

Foto: Maaike Boot

Deel dit artikel
About the Author
Jasper is in het dagelijks leven 40 uur per week werkzaam voor IGM. In zijn schaarse vrije tijd loopt hij graag hard, leest hij ondernemersboeken en onderneemt hij. Elke vrijdag luistert de millennial naar de podcast van Jaap & Sander.