Joren Tromp: “De ontwikkelingen in de techwereld gaan razendsnel”

In 2016 stond Joren Tromp nog op de Olympische Spelen in Rio de Janeiro, maar tegenwoordig is hij mede-eigenaar van Trofi Tech. Met zijn achtergrond als topsporter gaat hij tot het gaatje om een opdracht tot een succes te brengen.

In februari dit jaar begon je samen TroFi Tech. Hoe is dit idee ontstaan?

Ik werk al langer als zzp’er voor één van de grootste TV, internet en telefoon serviceproviders van Nederland. Ik los regelmatig storingen op bij klanten thuis. Ik merkte al gauw dat providers niet een all-in oplossing bieden voor bijvoorbeeld wifi problemen of het koppelen van smart home installaties aan het internet netwerk. Mijn compagnon Marcel liep ook al vaker tegen deze problemen aan, waardoor wij samen een gat in de markt vonden.”

Waar wil je over een paar jaar staan met je bedrijf?

Trofi Tech is eigenlijk pas net begonnen en op dit moment is het bedrijf nog volop in ontwikkeling. Ik ben nog steeds twee á drie dagen per week als zzp’er werkzaam voor de serviceprovider. Over een paar jaar wil ik genoeg eigen klanten hebben, zodat ik fulltime met Trofi Tech bezig kan zijn.

De techwereld is volop in ontwikkeling. Hoe kijk jij hier tegenaan?

De ontwikkelingen in de techwereld gaan razendsnel en de concurrentie is moordend. Mensen zeggen vaak dat elektrotechniek het vak is waar je moet zijn, maar ik zie dat toch echt anders. Er komen steeds meer self-serivce producten op de markt, waardoor het ook steeds moeilijker wordt voor de echte professionals. Neem Wifi Mesh bijvoorbeeld als voorbeeld. Met een simpele applicatie op je telefoon kan iedereen zijn wifi netwerk thuis maken. Dit is vaak voldoende voor het normale thuisgebruik en daardoor is de particuliere markt eigenlijk niet meer interessant. Wij richten ons voornamelijk op de zakelijke markt. Op de zakelijke markt hebben ze het beheer van hun technische installaties liever bij de professionele installateurs, want de perfecte wifi kun je met een self-service pakket niet voor elkaar krijgen.”

Jarenlang heb je op topniveau atletiek bedreven. Je stond zelfs in 2016 op de Olympische Spelen in Rio de Janeiro. Neem je jouw topsportmentaliteit mee in het bedrijfsleven?

“Ik vind het moeilijk om te zeggen over mezelf dat ik een topsportmentaliteit heb, maar mijn compagnon zegt dat wel. Ik hoor het ook af en toe van klanten. Ik ga altijd tot het gaatje om een opdracht tot een succes te brengen. Het is voor mij ook geen probleem om tot in de late avonduren te werken. Het komt regelmatig voor dat ik tot 11 uur ’s avonds aan het werk ben met factureren en offertes opsturen.”

Hoe kijk je terug op je sportieve carrière?

“Met veel trots kijk ik terug op mijn topsportcarrière. Ik heb echt een fantastisch leven gehad als topsporter. Het was prachtig om de wereld over te vliegen voor atletiekwedstrijden. Ik heb dingen meegemaakt die niet iedereen kan zeggen.”

Veel ex-topsporters beginnen steeds vaker hun eigen bedrijf. Was dit voor jou ook een motivatie om te beginnen? Of speelde je altijd al met het idee om een eigen bedrijf te beginnen?

Voor mij was mijn topsport niet de motivatie om voor mezelf te beginnen. Ik speelde al langer met dit idee en heb hiervoor ook al kleinere minder serieuze bedrijven gehad. Voor een werkgever werken zit niet echt in mijn systeem. Ik loop liever zelf alle risico’s, maar geniet ik ook meer van de successen.”

Ben je enthousiast geraakt van het verhaal van Joren Tromp? Klink op onderstaande button om naar de site van zijn bedrijf te gaan.

Hoofdfoto: Eigen archief (geen professionele fotograaf en zonder copyright.)

Regelmatig maken hardloopvrienden Tim Bolink, Jasper Boot en Roel Wijmenga een podcast over belangrijke én onbelangrijke zaken in het leven.

Deel dit artikel