Luciënne van der Heijden: “Ons pension is exclusief voor retrievers”

Luciënne van der Heijden is een ondernemer in hart en nieren. De inwoner uit Beneden-Leeuwen begon direct na haar studie in 2013 een eigen bedrijf. Inmiddels timmert ze met haar bedrijf flink aan de weg en heeft ze klanten uit heel Nederland. Haar verhaal.

Alleen retrievers

“Uit heel Nederland komen eigenaren van retrievers hun hond naar Beneden-Leeuwen brengen, voornamelijk in de vakanties. Alleen uit de provincie Drenthe hebben wij geen klanten”, begint Luciënne te vertellen. “Wat ons uniek maakt?”, reproduceert ze mijn vraag. “Wij kiezen voor kwaliteit in de plaats van kwantiteit. De retrievers worden bij ons in de watten gelegd als hun baas(jes) op vakantie zijn. Ook hebben wij er bewust voor gekozen om alleen retrievers naar ons pension te laten komen, omdat retrievers dezelfde taal spreken en hierdoor goed met elkaar overweg kunnen. Toen ik het bedrijf begon vroeg ik mij af alleen dit soort niet te weinig was, maar al snel bleek dat een misvatting te zijn.”

Nieuwe klanten worden voornamelijk geworven door mond-tot-mondreclame, Facebook en Instagram. “Onze klanten komen voornamelijk uit De Randstad hun retriever brengen. Ze vinden het geen probleem om daar een uur of anderhalf uur voor te rijden, omdat ze weten dat het dier bij ons goed wordt verzorgd. Regelmatig plaats ik foto’s en filmpjes van retrievers, die bij ons logeren, op Instagram en Facebook en daar wordt positief op gereageerd.”

Naast de opvang voor retrievers biedt De Dalenshof ook de mogelijkheid om je retriever of andere ras hond te laten trimmen. “Je zou denken dat alleen mensen in de regio hun hond komen brengen voor een trimbeurt, maar dat is niet helemaal waar. Wij werken uitsluitend met gediplomeerde trimmers. Eigenaren van de honden zijn bereid daar behoorlijk veel kilometers voor te rijden, omdat ze dan weten dat de honden door gediplomeerden worden getrimd.”

Regelmatig maken hardloopvrienden Jasper Boot, Tim Bolink en Roel Wijmenga een podcast over belangrijke én onbelangrijke zaken in het leven.

Ondernemer in hart en nieren

“Ik kom uit een ondernemersfamilie. Mijn vader heeft regelmatig nieuwe ideeën en heeft zelf ook een paar bedrijven. Al heeft hij mij nooit gestimuleerd om ook ondernemer te worden, want hij vond dat ik dat zelf moest ontdekken. Mij maak je alleen niet gelukkig met een kantoorbaan of in loondienst, want meestal ben ik snel op dat vaste stramien uitgekeken. Ik wil mijn ondernemersgeest kwijt kunnen en dat lukt niet altijd in loondienst”, analyseert ze.

Haar ondernemende karakter komt ook terug in het ontdekken van de wereld. “In 2017 heb ik ervoor gekozen om duikinstructrice te worden om vervolgens mijn spullen te pakken en naar Panama te vliegen. Ik heb daar duiktrainingen gegeven en heb eraan getwijfeld om mijn eigen bedrijf te starten, maar het koraal in Panama wordt niet goed beschermd. Ik zag daardoor er geen heil in om definitief te emigreren naar Panama, want het businessmodel had daardoor niet echt bestaansrecht.”

De toekomst

Met veel plezier werkt Luciënne dagelijks met de retrievers, maar toch hoopt ze in de toekomst er nog iets naast te doen. “Je moet het eigenlijk zo zien; mijn werk is vakantie gebonden, want dan brengen de bazen hun retrievers naar De Dalenshof toe. Maar om de vakanties heen is het logischerwijs wel iets rustiger. Ik ben zeker aan het nadenken of ik hiernaast nog een bedrijf ga oprichten, maar daar ga ik de komende tijd even goed over nadenken. Voorlopig blijf ik mij focussen op waar ik gelukkig van wordt, namelijk de retrievers in de watten leggen.”

Ben je benieuwd geworden naar De Dalenshof? Klik dan op onderstaande button en neem een kijke op de website.

Deel dit artikel