Michael Beuwer: “Wij begeleiden ongeveer 50 á 60 lopers”

Michael Beuwer is een bezige bij. De 30-jarige Eindhovenaar was in voorbereiding voor de Amsterdam marathon, maar kreeg vorige week het bericht dat die wedstrijd dit jaar niet zal plaatsvinden. Treuren kon hij echter niet, aangezien hij naast de vele wekelijkse kilometers ook nog bezig is met zijn promotie-onderzoek en een eigen bedrijf runt. Zijn verhaal.

Door de redactie

Gewoon Lekker Rennen
Michael Beuwer was plots mede-eigenaar van ‘Gewoon Lekker Rennen‘. Kortom, hij mocht zichzelf opeens ondernemer noemen. Toch ziet de marathonman zichzelf allerminst als ondernemer. “Het is mij eigenlijk in de schoot geworpen”, begint de Eindhovenaar te vertellen. Mijn vriend (Ben Vriends, red.) benaderde mij een aantal jaar geleden of ik zou willen helpen met andere hardlopers begeleiden. Ik was direct enthousiast.”

Zo gezegd, zo gedaan. Michael Beuwer begeleidt al een aantal jaar andere hardlopers. “Getraind worden zoals iedereen getraind zou moeten worden. Verstandig trainen met een persoonlijke professionele begeleiding gebaseerd op wetenschappelijke kennis. Wij begeleiden lopers en triatleten van alle niveau’s voor elk doel. De mate van begeleiding bepaal je zelf”, aldus Michael zijn visie op het gebied van sporters begeleiden.

https://www.instagram.com/p/Bwcie6PAloc/

“Wij geven trainingen, geven clinics en doen aan online-coaching. Wij begeleiden ongeveer 50 á 60 lopers. Een deel traint in Eindhoven mee, maar een deel begeleiden wij alleen op afstand. In het begin was ik voornamelijk bezig met het leren training geven, maar tegenwoordig ben ik steeds meer uren bezig in de week met het positioneren van ons bedrijf.”

Hardlopen heeft een prominente rol gekregen in zijn wekelijkse invulling. Naast de 10 uur per week die hij besteedt aan de lopers en zijn bedrijf, maakt hij zelf ook de nodige kilometers. “Ik moet wel eerlijk zeggen dat ik de afgelopen maanden niet heel veel moeite heb gehad dat ik geen doel voor ogen had”, blikt de Eindhovenaar nog even terug op een periode zonder wedstrijden.

Promoveren
“Er blijft niet zoveel vrije tijd over door mijn promotie-onderzoek aan de TU Eindhoven. Eind dit jaar hoop ik mijn onderzoek (natuurkunde, red.) met succes te verdedigen. Ik hoop mij dan eindelijk ‘dokter’ te mogen noemen.”

Maar wat houdt zijn onderzoek eigenlijk in? “In principe moet het altijd uit te leggen zijn wat je tijdens een onderzoek hebt gedaan. Het is een teken dat je de materie begrijpt. Ik doe onderzoek naar gouden nanodeeltjes. Dit zijn kleine goudstaafjes en daarmee kun je deeltjes detecteren”, legt de TU-student kort uit.

Toekomst
Hoe de toekomst van de 30-jarige Eindhovenaar eruit gaat zien, dat weet hij zelf ook nog niet. “Ik denk niet dat ik fulltime bezig ga zijn met Gewoon Lekker Rennen. Als ik aan het eind van dit jaar dokter ben, dan wil ik daar logischerwijs ook iets mee gaan doen. De toekomst zal het uitwijzen”, sluit Michael zijn verhaal af.

Wil jij het hele verhaal van Michael weten? Beluister dan onze podcast.

Foto: Eigen archief Michael (gekocht)

Deel dit artikel
About the Author
Jasper is in het dagelijks leven 40 uur per week werkzaam voor IGM. In zijn schaarse vrije tijd loopt hij graag hard, leest hij ondernemersboeken en onderneemt hij. Elke vrijdag luistert de millennial naar de podcast van Jaap & Sander.