Topatleet Blauwhof helpt andere topsporters met herstel

Drieëntwintig NK medailles hangen aan de muur in huize Blauwhof. Een forse blessure zet de teller voorlopig stil, maar de Noord-Hollander is vastberaden om zijn comeback te maken. De bijna 30-jarige Nederlands Recordhouder op de 4 x 400 meter heeft er een nieuwe passie bij gevonden, namelijk andere atleten helpen met hun herstel.

Door de bazen redactie

Naamsbekendheid door topvoetballers
Fabian Sportsklede en compagnon Marc Klok zijn de trotse eigenaren van Amplifyse. Het bedrijf zet zich in om atleten sneller te laten herstellen. Sportsklede, inmiddels actief voor Eredivisionist RKC Waalwijk, kwam op het idee nadat hij zelf geblesseerd raakte.

“Topvoetballers sturen ons steeds vaker een berichtje dat ze een product van ons willen kopen”, begint Blauwhof te vertellen. “Ze zien dat het werkt en dat ze door onze producten sneller herstellen. Laatst kwam ik nog bij David Neres (voetballer van Ajax, red.) thuis om één van onze producten af te leveren.”

Herstelproducten
Met enorme hoezen liggen sporters op de bank om te herstellen van een blessure of om te worden verlost van spierpijn. “Ik vind het gaaf om te zien als wij sporters hebben kunnen helpen met hun herstel. Ik kan dan ook niet wachten om David Neres weer in de Amsterdam Arena te zien schitteren. Je beseft je dan dat wij met onze producten een bijdrage hebben geleverd aan zijn herstel.”

“Wij verkopen een aantal producten, waaronder de Gameready. Dat is een compressie ijsmachine die veelvuldig wordt gebruikt door sporters die door hun enkel zijn gegaan of een knieoperatie ondergaan. Het zorgt ervoor dat de zwellingen door de compressie en het ijs worden gekoeld.”

Naast de Gameready verkopen ze ook nog een groot scala aan andere producten en installeren ze ook homegyms bij atleten. “In tijden van de coronacrisis is het voor een atleet belangrijk om fit te blijven. Door een complete homegym bij je thuis te hebben, blijf je ook in deze moeilijke tijd fit.”

Atleten moeten een voorbeeld nemen aan Jetro Willems
“Recentelijk was ik bij Jetro Willems thuis”, vervolgt Blauwhof het gesprek. De linksback van Newcastle United maakte in de Premier League indruk, maar liep in januari een ernstige knieblessure op. “Jetro Willems vertelde mij dat hij er eerder voor kiest om geld te investeren in zijn carrière, dan in dure spullen. Ik vond dat wel mooi om te horen, omdat veel atleten er juist voor kiezen om een dure op vakantie te boeken in de plaats van te investeren in hun eigen carrière. “

https://www.instagram.com/p/B_pEBS8nV-1/

Persoonlijke ambities
Blauwhof heeft er altijd voor gekozen om te blijven werken naast zijn topsport. Een bewuste keuze, want ook persoonlijke ontwikkeling staat centraal bij de specialist op de 400 meter. “Volgend jaar wil ik meedoen aan de Olympische Spelen in Tokyo”, droomt Blauwhof hardop. “Met alle respect, maar een NK medaille doet mij niet zoveel meer. Of de 24e, 25 en 26e NK medaille er nog bij komen, daar hecht ik niet zoveel waarde meer aan. Waar ik nog wel waarde aan hecht? Om één keer in mijn leven mee te doen aan het allergrootste toernooi van de wereld.”

Desalniettemin weet de atleet van AV Trias dondersgoed dat hij in de herfst van zijn carrière aan het belanden is. “Inmiddels ben ik ook al bijna 30 jaar en weet ik dat ik niet nog jaren door kan gaan met topsport bedrijven. Zo realistisch moet ik uiteindelijk zijn.”

Via via kwam de Noord-Hollander in contact met Sportsklede om te gaan werken voor Amplifyse. “Ik maak wekelijks behoorlijk wat uurtjes voor Amplifyse, maar eigenlijk voelt het niet eens als werk. Ik vind mijn werk vooral heel gaaf om te doen, omdat ik de beste sporters ter wereld kan helpen om sneller te herstellen.”

Cristiano Ronaldo als voorbeeld
Menig voetballiefhebber droomt ervan om in levende lijve voetballers van het kaliber David Neres, Matthijs de Ligt en Jetro Willems te ontmoeten. “Het is ook wel bijzonder om mee te maken, dat moet ik eerlijk bekennen. Wel sta ik er zakelijk. Ik ga bij die jongens langs om onze producten af te leveren en ze zodoende te helpen met hun herstel.”

Blauwhof heeft gedurende zijn atletiekcarrière niet onder stoelen of banken gestoken dat Cristiano Ronaldo zijn inspiratiebron is. Op de vraag of hij CR7 graag aan de producten van Amplifyse helpt, antwoordt hij stellig: “Ja, dat zou heel gaaf zijn. Maar ook als ik Cristiano in het echt ontmoet, dan blijf ik zakelijk.”

Ben jij benieuwd naar de herstelproducten van Amplifyse? Bekijk hier hun aanbod.

Foto’s: Eigen archief

Deel dit artikel
About the Author
Jasper is in het dagelijks leven 40 uur per week werkzaam voor IGM. In zijn schaarse vrije tijd loopt hij graag hard, leest hij ondernemersboeken en onderneemt hij. Elke vrijdag luistert de millennial naar de podcast van Jaap & Sander.