Joren Mangelschots: “Het grote doel is de Olympische Spelen van 2028”

Joren Mangelschots is pas 15 jaar, maar volgt de beurs op de voet. Via YouTube vloggers is hij geïnteresseerd geraakt in de beurs. Naast zijn passie voor het taxeren van bedrijven, is hij een fanatieke hardloper en hoopt hij de Olympische Spelen van 2028 te bereiken. Zijn verhaal.

Je bent veel bezig met de economie. Waar komt die interesse vandaan?

“Bij de meeste kinderen die geïnteresseerd zijn in de economie wordt dat vanuit huis meegegeven. Bij mij was dit niet zo. Via YouTube ben ik terecht gekomen op zeer goede financiële vloggers. Op die manier ben ik meer geïnteresseerd geraakt in persoonlijke financiën en de beurs. Zelf heb ik altijd al een fascinatie gehad voor geld.”

Je volgt dagelijks de beurs, maar bent nog te jong om zelf te investeren. Waarom volg je de beurs nauwlettend?

“Ik ben inderdaad zelf nog maar 15 jaar en kan geen individuele aandelen kopen. Wel bezit ik wat fondsen via de bank, maar vanaf de dag dat ik 18 word, wil ik zelf investeren in individuele aandelen. Ik heb wel een paper trading account (fictief). Hier investeer ik in individuele aandelen en heb ik ongeveer een rendement van 30% per jaar. Op die manier leer ik beleggen en leer ik hoe je een bedrijf onderzoekt. Als ik 18 jaar oud ben wil ik zo weinig mogelijk risico nemen en zo’n hoog mogelijke winst maken. Hierbij zou ik voor een groot deel individuele aandelen kopen, maar een klein deel  investeren in fondsen. Later zou ik ook willen investeren in vastgoed.”

Hoe kijk je aan tegen de ontwikkeling van de beurs in de coronacrisis? Waar zie je voornamelijk kansen?

“De beurs is ontzettend wispelturig. Meer mensen sparen door de maatregelen van de overheid, waardoor ze het geld gaan beleggen. Dit zorgt voor een markt die erg onrustig is. Ik vind het bijzonder om deze tijd mee te maken. Ik heb namelijk nog nooit zoveel kansen gezien op de beurs als in deze tijd. De ‘veilige aandelen’ zijn het op dit moment niet waard.

Momenteel zie ik kansen in de online working space, Dropbox, Upwork en Slack zijn hierbij mijn favorieten. Ik zie ook heel veel recovery stocks met veel kans zoals, Carnival cruiseline, The Cheesecake factory en Wynn Resorts. In big tech zie ik momenteel alleen goede kansen in Facebook.

Regelmatig maken hardloopvrienden Tim Bolink, Jasper Boot en Roel Wijmenga een podcast over belangrijke én onbelangrijke zaken in het leven. Naast het hardlopen delen ze hun gezamenlijke passie voor hardlopen.

Naast je passie voor economie loop je ook veel hard. Wat zijn je ambities voor het hardlopen?

“Het grote doel is de Olympische Spelen in 2028 in Los Angeles. In de tussentijd zou ik graag goede tijden lopen en doe ik een gooi naar het Europees Kampioenschap onder de 18 jaar in 2022.”

Hoe zorg je ervoor dat je fit blijft in deze tijd?

“Veel mensen zien deze tijd als een tegenslag. Ik zie dit eerder als een kans om beter te worden. Ik heb meer tijd, waardoor ik goed  kan rusten, goed kan eten en kan ik alles in precisie uitvoeren zonder al te veel stress. Ik heb een strikt schema van Toptimum Performance, die mij op weg helpt mijn grote doelen te bereiken. Ik neem lactaat tijdens trainingen om op het juiste tempo te kunnen trainen. Ik denk dus dat dit een goede kans is om te bewegen en aan jezelf te werken! Ik ben ook heel blij dat er meer mensen zijn die hun loopschoenen aantrekken en een rondje gaan hardlopen buiten.”

Wat zou je de komende jaren nog willen bereiken op sportief -en
zakelijk gebied?

“Ik zou graag professioneel atleet worden. Door middel van Instagram en sponsors moet dat wel lukken. Ik zou graag zelf ook trainer worden na mijn carrière en de sport de erkenning geven die ze verdient. Als het mij lukt, dan zou ik van mijn atletiekloon een groot deel willen beleggen en zo financiële vrijheid bereiken als ik 40 jaar oud ben. Op een normale trainingsdag heb ik toch tijd genoeg om de beurs te volgen en bedrijven te onderzoeken. Als ik later oud ben, dan zou ik graag veel geld wegschenken aan goede doelen, vooral die met sport te maken hebben. Hier leef ik voor en ik wil iedereen aan het sporten krijgen!”

Over Joren

Afgelopen woensdag kregen wij het volgende bericht van Joren: “Hey jongens! Ik wou even zeggen dat jullie een heel leuke pagina hebben! Ben zelf ook een fanatieke hardloper en ben ook veel bezig met de economie en vooral de beurs! Keep up the good work.” Voor ons een mooie reden om Joren te interviewen!

Let op: dit advies mag niet als financieel advies worden beschouwd. Het is voor vermaak en wij/Joren zijn 100% expertise-vrij.

Foto: Trainer van Joren.

Deel dit artikel